Idéer til fastelavn?

Mangler du idéer til fastelavn med små børn?

løvekostume

Om 17 dage er det fastelavn, og mange institutioner har allerede varslet at holde fastelavn på stuerne, indenfor 1 -2 uger. Mangler du idéer til fastelavn, så har jeg samlet lidt til dig her.

Jeg har samlet inspiration til kostumer til de mindste som både kan bruges i institutionerne, men også hvis i holder fastelavn hjemme.

Ønsker du at holde fastelavn hjemme, så behøver du ikke skynde dig ud og købe den første (træ)tønde du ser. Dem af pap er helt perfekte. Hvis du er nybagt første gangsforældre, så er dit barn måske stadig så lille at tønden ikke får så kraftige tæsk, så den kan endda genbruges næste år. Billigt og bæredygtigt 😉

Når børnene er helt små (men kan spise fast føde), så kan i evt. vælge at putte klementiner, ostehaps, majschips, rosiner, fignestænger og små muslibarer i tønden. Til de lidt støre børn kan i med fordel kigge på slik hos Luckylips. De har forskellige poser perfekt til fastelavn, også hvor alt slik er indpakket, vis i skulle blive mange til fastelavn.

Har du lidt større børn som kan lide at være kreative, kan i evt. lave fastelavnsris. Du faktisk gøre det af mange forskellige typer af grene, det er kun fantasien som sætter grænser. Eller du kan købe dem. I kan finde en masse fin inspiration på nettet, til forskellige figurer i kan klippe. Nogle sætter katte på, andre sætter fjer på mm.

kostumer

Mangler du fastelavns kostume idéer?

Hvis du endnu ikke har fundet kostume til dit barn, så vil jeg anbefale dig at se nærmere på Babyjumpsuit LINK. De har de sødeste heldragter til de små. Du får næsten lyst til de skal have det på hele tiden. Mine pigers første fastelavns kostume var tigeren. Det kunne jeg ikke stå for. Jeg har nedenunder indsat mine 4 favoritter til inspiration. Men der er endnu flere at finde på deres hjemmeside.

Fastelavnsboller

Da jeg lede efter inspiration til fastelavnsboller til jer, tænkte jeg med det samme på Emily Salomon. Hun elsker om nogen fastelavnsboller, og har gjort en dyd ud af at finde de bedste og forsøge at samle det hele i en opskrift. Så den vil jeg give mig i kast med i år. Og i skal selvfølgelig også have et LINK. Du kan forsøge dig med Emilys opskrift, eller du kan lave den til din helt egen, ligesom hun selv har gjort. Til de små undlader du chokoladen på toppen, men de kan sagtens komme på de voksnes. 😉

Lidt ekstra gode råd hvis du selv skal være med til at arrangere fastelavn for helt små.

Børne ulykkesfonden har lavet nogle anbefalinger, som blandt anden handler om ikke at putte legetøj ned i fastelavnstønden. Hvorfor kan du læse mere om her LINK.

Hvordan ved man hvilken dato fastelavn ligger?

Datoen for fastelavn er bevægelig, og falder på en ny dato hvert år. Den vil altid falde imellem 1. februar og 7. marts, og ligge en søndag, 7 uger før påskedag. Påsken vil altid ligge, den første søndag, efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn.

Hvor kommer traditionen fastelavn fra?

I gamle dage i katolsk tradition, var fastelavn en tradition for de voksne, hvor man festede havde det sjovt, drak og spiste kød og hvidt brød, inden det blev forbudt under fasten, fra askeonsdag til påske. Under reformationen i 1535 blev fasten afskaffet men festen hold ved. Også dengang blev der slået katten af tønden, men Idag har vi heldigvis ikke længere en kat i tønden, men mange sætter den symbolsk stadig uden på i form af en papfigur. Det var først i slutningen af 1800-tallet at det blev lavet om. Den gang var kattens symbolik ondskab og djævlen, og det mente man at fordrive ved at slå katten af tønden.

Jeg håber du har fået lidt inspiration. Jeg ønsker dig og familien en rigtig dejlig fastelavn. De kærligeste hilsener fra Carina Helmer