Skal ud og flyve med små børn eller baby?

Der er stadig godt gang i rejsefeberen, og i den forbindelse vil jeg dele nogle rejsetips til hvis du skal ud og flyve med små børn eller baby.

Jeg har samlet lidt af mine anbefalinger og de anbefalinger jeg selv har modtaget. Håber de kan give nytte til dig og din familie.

Tips til at rejse med baby og små børn

Drikkedunk. 

Gerne en som de skal bruge sugekrafter på at drikke af. En god drikkedunk kan vær med til at trykudligne når man letter og lander.

Lirum Larum Leg har nogle gode forskellige drikkedunke.

Evt grødsmoothies.

Grødsmoothies er et must, til hvis du skal ud og flyve med små børn eller baby, efter min mening. De smager godt og vil blive godtaget af de fleste aldre, og er gode til at trykudligne. Alt hvad der kan trykudligne er godt! Babykasse.dk har både en masse forskellige smoothies samt genanvendelige smoothies poser. Det kan være ekstra smart at have genanvendelige poser med, så du ikke behøver at fylde hele kufferten med smoothies poser. De genanvendelige smoothieposer kræver nok at i rejser til et sted med eget køkken, så i både kan rengøre dem og lave mere grød eller smoothies. OBS, til selve flyrejsen kan det være det skal være købte smoothies poser, som er i uåbnet emballage, for at du kan have dem med i håndbagagen. Der er anderledes regler for man til de helt små.

Amning. 

Til de allermindste vil amning eller sutteflaske når i letter og lander være smart. Endnu mere genialt hvis du kan time et måltid/ amning til det tidsrum!

Food Feeder. 

Ellers kan i bruge en Food Feeder ( Frugtsut) jeg har hørt den blive kaldt lidt forskelligt. Den er smart hvis du pakker en lille bøtte med f.eks frugt du kan fylde den med. Gerne have lidt ekstra, så kan din baby sutte på den hvis i ikke kan få det til at passe med mælken. ( Det kræver selvfølgelig at din baby er i en alder hvor de må spise lidt mere fast føde så første efter 4-6 månedernes alderen.

Silikone hagesmæk med opsamler.

Silikone hagesmæk med opsamler. Det ret dejligt at have både til de små grødspisere og til de større todlere, som vores Lilli på 2 år, så de kan spilde vand, mad og diverse ned af sig selv og det kan være en del mere besværligt at skifte tøj på et fly.

Madpakke. 

Madpakke er også et must have, hvis du skal ud og flyve med små børn eller baby. Gerne noget mad som ikke sviner.

Evt klatkager til hvis de ikke kan vente på mad. Dem kan man lige trække op af tasken, og de kan bruges fra ca. 6 måneder.

Hvis i mangler en praktisk madkasse til rejsen så vil jeg anbefale en madkasse som kun skal åbnes foran, og hvor låget sidder fast, så som Sistema Bento. Det har været et hit hos mine piger. De bliver ikke frustreret over ikke at kunne åbne selv og ikke at kunne få låget til at sidde fast igen. Madkassen er også godt til at bruge i institution senere, da de ikke behøver hjælp fra en voksen.

Majskiks 

Majs kiks kan også være et hit (anbefaler ikke riskiks pga af uorganisk arsen) Jeg ved at det er et sårbart emne, men Riskiks er det produkt på markedet med mest uorganisk arsen i sig. Hvis du læser det indsatte link om uorganisk arsen til små børn, så vil du forstå at det er ekstra farligt for dem. Nu mindre man er, nu højere vil koncentrationen af uorganisk arsen fra en riskiks være i ens krop. Det er fordi at der er færre kg det kan fordele sig på, end hvis det f.eks var en voksen.

En oppustelig pude. 

En oppustelige pude / nakkestøtte, enten til din nakke, eller som du kan ligge som støtte under din arm. Hvis du har et barn under 2 år, så kan det være tiltrængt med lidt blødt at støtte armen på, under en lang flyvetur, hvis dit barn sover i nogle timer

Små gaver

En ekstra anbefaling jeg vil give videre, er at have små gaver med, at kunne give hver time. Med små legeting så føles flyrejsen ikke så lang, hvis de har nogle gaver at glæde sig til.

Vandtegnebog 

Vandtegnebog også kaldet Water Wow, den kan bruges i mange aldre, du skal ikke frygte tuscher på tøjet. Du skal blot fylde lidt vand i pennen, og så tryller den farver frem for jer, i den tilhørende malebog.

Magnetsik tegnetavle

En magnetisk tegnetavle, den er faktisk så genial at selv tuschen sidder fast i en snor. Så til dig der har de helt små som gerne vil tegne. så skal du ikke ned på gulvet hele tiden.

Skrabebøger

Skrabebøger har været et hit hos begge vores pigers. De er vilde med dem, og kan bruge lang tid på dem. Stor anbefaling her fra. Ja de sviner lidt men den glæde og koncentration der opstår med dem, er det værd.

Hvis i er til Ipad.

Det er meget individuelt hvor gamle børn er når de første gang bliver introduceret til Ipad. Dette er en af de anbefalinger flest forældre giver, når det kommer til flyrejser. Børn har ikke selv valgt at skulle sidde stille på den lange flyrejse. Så hvis du er i tvivl om du selv syntes det er okay, så evt bare lig den i tasken. Hvis du kan mærke behovet så er den der. Til de lidt større børn, så blev vi selv anbefalet appen Hej Albert. Til de mindste blev vi selv anbefalet Minsjang Appen.

OhanaTasken

Som rejsetasken brugte vi selv OhanaTasken, da der er perfekt plads til tegnegrej, pas, drikkedunk, og alt det overstående, plus ekstra bleer, og så kan de to remme foran på tasken bruges til at sætte den fast på kufferten, eller den kan bruges som rygsæk eller skuldertaske, alt efter hvad man kan li.

Puslepung

Hav puslepungen gjort klart, når du skal ud og flyve med små børn eller baby. De offentlige puslepladser også dem i flyene er korte, så der skal det ikke være en lang eller stor taske du skal hive frem hvis det skal glide let.

En rejsevenlig klapvogn.

Du må gerne tage din klapvogn med ud og rejse, men om du må tage den med helt til gaten, kommer an på klapvogns størrelsen. Der er nogle klapvogne som er så geniale, at de faktisk tillader dem helt til gaten, nogle klapvogne er mere rejsevenlige end andre. Jeg ved godt at der ofte er klapvogne i lufthavnene, men der er et godt stykke mellem indtjekning og sikkerhedskontrollen og til det sted hvor klapvognene står. Det er bare dejligt at have et trygt sted at sætte de små, at hænge en taske, så man ikke skal bære de små igennem sikkerhedskontrollen.

Bæresele

Hvis dit barn kan li bæresele, eller hvis din baby bare ikke kan gå endnu, så kan en bæresele være guld værd. Specielt hvis du ikke har en klapvogn som du må tage med helt til gaten.

OhanaTæppet.

Vi bruger OhanaTæppet til at skabe tryghed og ro imellem flyrejserne. Vi finder et hjørne hvor vi breder det ud, og sidder og leger i børnehøjde. Så de kan aktiveres, lege rigtigt med os, og bruge kroppen lidt mere frit end når de er i flyet. Vores værste datter ville gerne være meget i armene, men i det lange løb blev det for hårdt altid at bære hende. Derfor var det dejligt at kunne være tæt på hende og give hende tryghed, og tid til at lege. Men når de er helt små, ønsker du ikke at sætte din baby på et beskidt lufthavnsgulv og lege. Men der kan OhanaTæppet bredes ud uanset hvor i er, og skabe en ren, blød og beskyttende legebase til din baby.

Oppustelig fodstøtte.

Personligt har vi ikke prøvet en oppustelige fodstøtte til vores piger. Vores pigers bruger ofte os som hovedpude eller fodstøtte. Men har du flere børn, som alle vil ligge op ad dig, eller skal i rejse ekstra langt, så kan det have svært ved at finde sig tilrette i en flyvemaskine, og så kan de være en dejlig måde at gøre flyrejsen mere behagelig på.

 

“It takes a village to raise a child” – Alle forældre ligger inde med så mange guldkorn som kan hjælpe andre forældre. Lad os dele dem med hinanden. har du nogle guldkorn som du vil give videre, så kommenter endelig herunder.

Jeg håber at nogle af disse tips kan komme dig og din familie til glæde.

 

De kærligeste hilsener fra Carina