Menstruation efter fødslen

Efter fødslen kan din menstruation ændre sig markant og blive kraftigere. Ikke kun umiddelbart efter, men permanent. Dit underliv kan også have udvidet sig, så det kan være nødvendigt at prøve et nyt alternativ eller en anden størrelse i den kommende tid. Der findes mange gode løsninger og alternativer til engangshygiejnebind og tamponer nu.

Efterfødselstrusse fra Momkind- Genial makker til menstruationen efter fødslen

efterfødselstrusse - genial til menstruation efter fødslen som kan være meget kraftig

Efter en fødsel vil du bløde meget, og du vil på de fleste hospitaler få udleveret en efterfødselstrusse som mest ligner fiskenet og nogle store efterfødselsbind til den første tid. Men du vil få brug for flere bind, og måske en anden løsninger derefter. Hos Momkind kan du få en hel efterfødselspakke, med ting du vil få brug for i tiden efter fødslen. Du vil også kunne få den lækreste efterfødselstrusse, som ikke føles som en net trusse. Deres efterfødselstrusse føles som de blødeste shorts som krammer din numse og mave. Den er super behagelig både hvis du har født vaginalt, men specielt også hvis du har fået kejsersnit. Ved kejsersnit vil du i længere tid have behov for noget undertøj med en høj trussekant, pga af dit ar. 

Menstruationskop

OrganiCup Menstruations-kop

En personlig favorit for mange er menstruationskoppen. Den er sundere for kvindens underliv, da den ikke skaber et fugtigt miljø, som engangstrusseindlæg, hvilket mindsker risikoen for svampeinfektioner og eliminerer gener som lugt og udtørring. Det er muligt at købe en større størrelse hvis din menstruation efter fødslen bliver kraftigere. I den første tid efter fødslen vil det dog ikke føles behageligt at bruge en menstruationskop. Vente mindst til efter dit lægetjek, før du begynder at bruge den. Hvis du ikke er bekendt med menstruationskoppen, kan du finde forskellige størrelser og læse mere om dem hos Helsebiksen.

Genbrugelige menstruationstrusse 

Kunne du tænke dig en genbrugelig menstruationstrusse, så har Flow Intimates lavet en behagelig løsning, med et flot trusse som kan bruges nat og dag, til hvis du bløder meget. 

Genbrugelige trussebind

menstruations trusseindlæg

Kan det være lidt usikkert hvornår din menstruation rammer, og kan du li’ at være forberedt, kan et genbrugeligt trusseindlæg give dig tryghed at have klar i tasken. Kigger du hos Helsebixen har de fine alternativer. Samt en Wetbag fra WeeCare, som kan tilkøbes, så du har et sikkert sted at ligge dem, hvis du ikke kan vente med at skifte til du kommer hjem. 

Tips og triks som gravid eller nybagt mor

Er du interesseret andre tips og tricks som gravid eller nybagt mor så kig med her på vores blogside (Forældre tips og tricks)

De kærligste hilsener fra Carina Helmer