Fædregrupper

Fædregrupper, mødregrupper, familiegrupper eller interessegrupper?

Helt nye idéer til hvordan du skal tænke den gammeldags mødregruppe, er under opsejling.

Når du bliver en lille familie, har det siden 70’erne været en kæmpe støtte at du som mor kunne indgå i mødregrupper.

Men nu kommer tiden hvor fædregrupper også vil opstå, mere og mere. Vi nærmere os en tid hvor flere fædre kommer på barsel. Mange familier har allerede fordelt barslen frivilligt imellem sig. Men nu har vi fået 3 måneders øremærket barslen til de danske fædre.

Skab værdi via fædregrupper eller se forældregrupper fra ny vinkel

Ikke alene skal vi måske til at tænke over hvordan vi skaber værdi for fædre i en eventuel fædregruppe. Måske har fædre helt andre ønsker end mødre? Hvem siger at vi kun ønsker at være sammen med det ene køn? Måske ønsker vi ikke kun at mødes med de lokale på barsel, måske kører vi gerne længere eller langt for at have en spændende gruppe med ligesindede forældre. værende med interesse for sport, kultur, religion, natur, dyr eller noget helt andet.

En undersøgelse fra 2021, har vist at der blandt mødre er et stort ønske om at deltage i en mødregruppe, men kun halvdelen er tilfredse med deres gruppe. Samtidigt er der begrænsede tilbud til fædre og hjemmepassere om at blive en del af en forældregruppe.

For mange kan barslen føles ensom hvis vi ikke er omgivet med nogle vi kan spejle os i. Måske er du den eneste med et barn som har kolik. Eller den eneste som kæmper med amning, og derfor ikke nyder at være på caféture. Måske kan din baby ikke lide at sove i barnevogn og derfor kan du ikke gå med på lange ture med mødregruppen. Eller du er den eneste med tvillinger eller du blot har nogle helt andre ønsker end de klassiske caféture.

Det er her at heybuddies, rammer perfekt ind i det behov, om selv at definere sin gruppe.

“Ved at give forældre mulighed for at tilpasse gruppen til deres egne præferencer vil heybuddies skabe holdbare og meningsfyldte forældregrupper. Udover lokation og barnets alder bliver brugeren matchet med forældre med lignende præferencer for børneaktiviteter samt lignende familiesituation – bl.a. er det muligt at finde en gruppe med andre førstegangs-, tvillinge- eller regnbueforældre. Med aktivitetsforslag og en let planlægningsfunktion er gruppen klar til at mødes. App’en kan bruges af forældre med børn op til 5 år.”

Fædregrupper, mødregrupper, familiegrupper eller interessegrupper, hvordan skal din gruppe sammensættes når du er på barsel? eller dit barn bliver ældre.

Hvert år fødes omkring 60.000 børn i Danmark. heybuddies’ ambition er, at ingen af forældrene skal stå alene og undvære det nødvendige forældrefællesskab.

heybuddies fortæller at 1. version af deres app, lanceres i starten af 2023, men at app’en allerede downloades som pre-order på App Store (link) og Google Play (link)

Deres hjemmeside kan i finde her eller hop ind og følge dem på Instagram og vis dem jeres støtte her.

Tips og triks som gravid eller nybagt forældre

Er du interesseret i andre tips og tricks som gravid eller nybagt forældre så kig med her på siden LINK

De kærligste hilsener fra Carina Helmer