Førstegangs Gravid

At være førstegangs gravid er den mest spændende tid, rejse og transformation i en og samme tid. Du kan nok blive overvældet af gode råd fra andre, men tag kun det til dig, som du har lyst til, og husk, at det kun er godt ment. Du skal på ingen måde vide alt på forhånd; det har ingen af os andre gjort. Men det kan være godt at have gemt nogle hjemmesider eller bøger, som du kan have klar, når du skulle få brug for det.

førstegangs gravid

Specielt som førstegangs gravid elskede jeg hjemmesiden MinMave.dk

Specielt som førstegangs gravid elskede jeg hjemmesiden MinMave.dk. Den vil jeg også anbefale til dig. Skulle du have lyst, kan du nemlig skrive dig op med din e-mail og din termin. Automatisk får du de sødeste e-mails tilsendt med små fakta om, hvad der nu sker inde i din mave. Hvordan udvikler babyen sig? Du vil få opdateringer, der sammenligner babyens størrelse med forskellige frugter, såsom en lime eller en appelsin. Jeg husker tydeligt det nyhedsbrev, der fortalte, at ca. fra nu, vil din baby kunne begynde at høre lyde udefra. Det er magisk at tænke på, at fra et tidligt stadie kan din baby begynde at lære din stemme at kende samt din partners.

Nogle graviditeter forløber mere problemfrit end andre.

Nogle oplever meget kvalme eller bækkenløsning. Uanset hvordan du oplever din graviditet, så husk at være sød ved dig selv. Hvis du ikke er på toppen, så lyt til din krop og giv den ekstra ro. Dermed ikke sagt, at du ikke kan træne og præstere en masse. De kloge siger, at hvis du har trænet inden, du blev gravid, kan du også fortsætte under din graviditet. Men husk at lytte til kroppen.

Hvis jeg skulle anbefale dig en bog, jeg personligt var glad for at have klar og have skimmet lidt igennem, som førstegangs gravid, så var det Politikkens Graviditetsbog. Jeg fik ikke læst nok i den som gravid, men blot det at kende nogle af overskrifterne gjorde, at jeg efter at have født, var mere mentalt rolig, når et nyt, uventet og selvfølgelig ukendt problem opstod. Så vidste jeg, at jeg kunne slå op i bogen og finde nogle gode råd.

Amning

For eksempel, når det kommer til amning, kan der i starten opstå komplikationer. Feks, fordi at vi endnu ikke ved, hvor vigtigt det er at lade brystet lufttørre, og undgå at pakke det vådt væk i engangsammeindlæg. Da jeg begyndte at opleve lidt ubehag, søgte jeg oplysninger i bogen og fandt ud af, hvad jeg manglede at vide. Selvfølgelig kan bogen ikke løse alt. I forhold til amning vil jeg anbefale, at du har et nummer klar til en lokal ammevejleder, som kan guide dig, hvis der opstår vanskeligheder. Men i bogen var der i hvert fald en masse gode råd råd om det hele.

For nogle kan det desværre være ensomt at være gravid

For nogle kan det desværre være ensomt at være gravid. Måske fordi de er de første i deres omgangskreds, der skal være forældre, eller fordi de flytter til en ny by. Af den årsag vil jeg fortælle om MaMaMesh. De tilbyder online fælleskaber for gravide i forskellige byer samt en app. Du kan evt. prøve at finde en Facebook-gruppe til din by eller kommune. Derudover kan du i deres app blive matchet med andre kvinder i samme situation som dig, som ønsker at finde nye venskaber. Hvis du ønsker at blive matchet ud fra andre interesser og på tværs af køn, så vil jeg anbefale heybuddies. De kan nemlig matche ud fra både interesser og køn. Begge platforme er værd at kende til.

Jeg håber, at du fik noget med på vejen, som du kan få glæde af. Hvis du har nogle spørgsmål, så tøv ikke med at skrive. Se evn også blog indlægget: Hvad skal du vide som kommende mor. Hvis disse blogindlæg er til glæde for dig, så se evt. også de andre blogindlæg på Tips og Tricks; måske er der andre indlæg, som kan være spændende at læse også.

Mvh Carina Helmer