Hvad skal jeg pakke i tasken til hospitalet? 

Måske har du allerede tænkt tanken flere gange. “Hvad skal jeg pakke i tasken til hospitalet.”

Jeg kan huske at jeg personligt gjorde mig utrolig mange tanker om, HVAD jeg egentlig skulle huske, da jeg skulle føde først gang, og måske oplever du også dette (og en smule bekymring for om du nu HAR TÆNKT PÅ det hele..)

Så har du endnu ikke pakket hospitalstasken, og kunne du tænke dig lidt råd til hvordan du skal pakke, så har jeg her nogle personlige fif fra egne oplevelser. 

1. Hvad skal du personligt pakke i tasken

Pak gerne alt i en taske

Så glemmer i ikke den ene. (Jeg taler af erfaring ;))  For når dagen kommer, og i skal afsted på hospitalet, kan det godt foregå ret hurtigt, og så kan det ske at noget bliver glemt i farten. Så en klar anbefaling herfra er at pakke det hele i en taske. 

Overvej om det skal pakkes i en lille kuffert. 

Der er god plads til både jeres og babys ting, og så tager en kuffert ikke så meget gulvplads. Der er gode lommer, hvor i kan ligge nogle af de ting som skal være lettere at komme til, mens fødslen er i gang. 

Din vandrejournal

En læbepomade, er et must. 

Du kan få så tørre læber under en fødsel, at du vil være taknemlig for at have en klar når fødslen er i gang. 

Snacks til dig og din partner eller mønter til eventuelle automater. 

Man ved aldrig om lysten til noget sødt, og noget som giver lidt energi, melder sig. Derfor kan det være dejligt at pakke i tasken til hospital

Smertestillende evt. en flaske vand. 

Der er meget fokus på mødrene under fødslen, og det kan virke fjollet at bede om smertestillende som partner, men der kan være mange krav til partneren under en fødsel. Så selvom man skulle mene de på et hospital har masser af smertestillende, så kan det være svært at spørge efter, og virke fjollet når man sammenligner med de smerter moderen gennemgår. Men det betyder meget at have en partner som kan klare at der bliver stillet lidt krav til dem, så det kan være en kæmpe hjælp for dig som fødende at din partner lige kan fiske lidt smertestillende frem hvis behovet skulle være der.

Efterfødselsbind

Nogle anbefaler at pakke efterfødselsbind. Men her har hospitalet masser, og i den helt rette ekstra store størrelse. Så det skal kun være for egen trygheds skyld hvis du har brug for at have det pakket i tasken.

Efterfødsels Trusse. 

Vil også blive udleveret af hospitalet. Ellers har Momkind udviklet en rigtig behagelig og fin efterfødsels trusse, som bare er lidt flottere og mere lækker at have på! Den kan du evt pakke i tasken til hospital. 

Løstsiddende bluser som er ammevenligt.

Løstsiddende bukser.

Evt. graviditetsbukser. Du har ikke lyst til at tøjet strammer for meget endnu. 

Lanolin creme til brystvorterne.

Det er virkelig en mirakelcreme, som hjælper og lindre meget imod ømme brystvorter. Cremen skal desuden ikke vaskes af inden amning. De første par dage med amning, kan brystvorterne gøre ekstra ondt, her specielt kan det være tiltrængt med lidt lindring. Den er god at pakke i tasken til hospital, du ved aldrig hvor mange dage du og baby skal blive.

Amme BH’er 

Lad vær med at købe for mange, da du ikke kan vide hvilken størrelse dine bryster får, før mælken virkelig løber til!  

Uld ammeindlæg.

Det er vigtigt at dine bryster ikke bliver kolde når du ammer, da du kan få brystbetændelse. Men også vigtigt at dine brystvorter ikke er for våde inden du ”pakker den væk.” lad gerne brystet lufttørre i op til 5 minutter efter en amning, så du undgår svamp og overfølsomme brystvorter. Men det er ligeledes også vigtigt at du holder dem godt varme når du ikke ammer. Så hav gerne nogle gode vaner med uld ammeindlæggene, lige fra start. 

Ammebrik

Nogle hospitaler udleverer dem. Uanset hvad, er de geniale at have, for får du en lille revne, eller blot ømme brystvorter, kan de lindre smerterne under amningen ved at bruge dem. Husk dog at være opmærksom på hvor længe du bruger dem.

Tandbørster til jer begge, og tandpasta. 

Andre toiletsager.

Evt hårelastikker. 

Eget toiletpapir. 

Nogle foretrækker at have eget, ekstra blødt toiletpapir med til efter fødslen. 

Mobil og oplader til begge

Evt eget sugerør

Nogle bryder sig virkelig ikke om at få et pap sugerør i munden, derfor kan det være en fordel at medbringe et sugerør selv i tasken.

2. Hvad kan din partner evt pakke i tasken til hospital?

En skjorte som kan åbnes.

Så han kan have hud mod hud.

Hvad skal jeg pakke i tasken til hospitalet? 

3. Pakkelisten til din baby

Lift eller autostol:

Hvis i skal bruge bilen, så skal du have monteret autostolen. Monter den gerne når du pakker tasken så den er klar og i ikke skal bøvle med den i sidste øjeblik. 

Baby Dyne og sengetøj. 

1 -2 sæt skiftetøj.

Evt i størrelserne 50, 56. Gerne noget med knapperne foran, det vil i være taknemlige for når i skal skifte ble. 

Køredragt, eller babysvøb

Som du kan pakke om din baby i autostolen. 

2 – 4 Stofbleer 

Til når amningen skal i gang, og evt ved bleskift. 

Babyhue

Sokker

4. Andre forslag

En lille højtaler?

Nogle er glade for at have en lille højtaler med i tasken, så man selv kan sætte noget musik på som man nyder.  

Jeg håber at listen kan hjælpe dig på vej til hvad du skal pakke i tasken til hospital, så du kan være tryg og rolig i at vide at du HAR husket det hele, når fødslen går i gang. 

Tips og triks som gravid eller nybagt mor

Er du interesseret i andre tips og tricks som gravid eller nybagt mor så kig med her på siden LINK

De kærligste hilsener fra Carina Helmer