Hvilken barnevogn skal vi vælge? 

Hvordan ved du hvilken barnevogn i skal vælge? Hvad skal du kigge efter når du skal finde den rette?

De mest populære mærker er mærker som Emmaljunga eller Odder, og de er også utrolig flotte og funktionelle.

Jeg har samlet lidt af de informationer, som du bør tage stilling til når du skal vælge.

Personligt forelskede vi os i Basson, da det er en dansk virksomhed, og barnevognene var smukke, af høj kvalitet, og så følte vi at den lige havde nogle ekstra funktioner som vi syntes var vigtige.

en mor er ude i skoven og gå med barnevogn en forårsdag. Med OhanaTæppet hændende på styret.

Når tiden kommer og i skal vælge den helt rette barnevogn til jer, vil jeg anbefale jer at se på følgende: 

Drejehjul eller faste hjul? 

Skal du gå mange ture i skoven, er drejehjul ikke ligeså gode som de faste hjul, selvom de er blevet ret gode på nogle barnevogne.

Bor du midt i byen og skal du mest gå ture rundt på små snoede fortorve, så siger de fleste at drejehjul er sagen!

Almindelige eller punkterfri dæk? 

Helt ærligt så forstår jeg ikke hvorfor alle vogne ikke bare har punkterfri dæk. De er så geniale! Men hvis nogen har andre erfaringer så del dem gerne!? Min klare anbefaling er at vælge punkterfridæk.

Skal dækkene kunne tages af? 

Og skal “splitten” sidde på dækket eller på stativet til barnevognen? Det kan have betydning for om den kan være bag i jeres bil. Vi gik med dem hvor splitten sad på dækkene.

Test den af i dit bagagerum!

Det kan virke logisk for nogen. For andre kan det virke ubehageligt at spørge om det er noget man må. Men det er de vant til i butikkerne, så hold dig ikke tilbage. Hvis i endnu ikke har en bil kan det være en god ide at låne en med en nogenlunde tilsvarende bagagerum til den bil i drømmer om. Det er ærgerligt hvis du står og stresser over at barnevognen er nogle centimeter for stor, når jeres baby først er kommet.

Udluftning. 

På de varme sommerdage kan det være ekstra godt, at kunne åbne for lidt luft inde i vognen! Nogle kan man åbne under madrassen, og eller i kalechen.  

Solskærm? 

Nogle vogne har det indbygget. Ellers er det muligt at tilkøbe. Jeg vil personligt anbefale dem som ikke ligner en hat, men sidder fra kalechen, til styret, og bindes fast der. De giver nemlig skygge uanset hvor solen kommer fra, så slipper du for at gå baglæns med barnevognen. Men et lille tip, et tørklæde kan også gøre det. Sørg blot for at den sidder stramt fra kalechen, til styret. Den må ikke dække for åbningen, det gør hurtigt barnevognen for varm i sommersolen.

Kan de lukkes helt til foran? 

Der syntes jeg at Basson har et genialt design. Der er både en lille ekstra skygge, som kan tage en del sol, plus at du kan folde kanten ud på dækkenet, og knappe fast i hver side. Hvis det blæser helt vildt, så kan din lille baby, ligge trygt derinde når det er mere koldt i vejret.

Multifunktionel? 

Nogle barnevogne har mulighed for at du kan tilkøbe en klapvognsdel, som kan erstatte barnevognsliften. Men test dem af, er liggemålet det samme når barnet sidder op, som når de ligger ned? Nogle bliver kortere! Er selen stadig stram når barnet ligges ned, eller skal du spænde efter.?

Almindelig barnevogn eller kombivogn? 

Nogle kombivogne er ret små. Hvis du er høj kan det være besværligt med en lille barnevogn. Ud og prøv dem af i butikkerne. 

Liggemål.

Vores datter på kun 2år er allerede 92cm. Så tænk over hvor længe du ønsker din baby skal sove i barnevogn når du vælger. 

Hvor godt er barnevognen isoleret. 

Nogle barnevogne er bedre isoleret en andre. Lig mærke til tykkelsen på kanten når i er ude og prøve.  

Opbevaringskurv. 

Hvad vil du typisk bruge kurven til? Hvis det kun er til pusletaske, så kan en stofkurv være fin. Men skal du ofte handle en masse, så kan en fast/ stålkurv være bedre. 

Slip for besværet som pakkeæsel

Kapok OhanaTæppe, i brug som taske.
Kapok OhanaTæppe, i brug som legetæppe på stranden.

Slip for besværet med alt for mange produkter at bær på. Jeg har designet det ultimative baby produkt. Som gør dit liv nemmere som nybagt forældre. Et produkt men automatisk har du et aktivitetstæppe, babynest, legetæppe, taske, kørepose til barnevognen og en ammepude. Med OhanaTæppet har du altid alt du skal bruge i et produkt.

Læs mere her LINK.

Tips og triks som gravid eller nybagt mor

Er du interesseret i andre tips og triks som gravid eller nybagt mor så kig med her på siden LINK

Følg os på SoMe

Følg med hos OhanaHelmer på Instagram her: LINK.

Skipper ligger i legetæppet omdannet til babynest

De kærligste hilsener fra Carina Helmer