Skal jeg amme? 

Der kan være mange tanker forbundet med den kommende tid som mor. Og tanker om amning kan fylde meget. Måske har du hørt en masse gode og mindre gode ting. Uanset om i planlægger amning eller ej, så er her nogle fif og lidt information som jeg gerne ville have hørt, lidt mere om.

Anbefalinger hvis du ønsker at amme.

1. Husk at heppe

Skal moderen til din baby amme? Husk at hep og støt, det betyder alt!

2. Læs om amning, dan dig et overblik

Det er en god ide at starte tidligt, med at lære om amning. For står du med en ked af det baby, har du ikke det stor overskud til at lede alle steder efter information. Starter du derimod mens du er gravid, kan du danne dig et overblik, og så ved du måske du har været forbi et sted og læse/ lytte til noget, som kan hjælpe dig. Så er det meget lettere at finde frem når du har mest brug for det.

3. Podcast: Tryg amning fra lægeformidler

Der er så meget at fortælle om amning, at det ikke kan være i en tekst, men en anbefaling her fra, lyt til: Podcast: Tryg amning fra Lægeformidler  Via linket. Den er i 5 bidder, du kan lytte til ved nogle hyggelige gåture. De fortæller deres ærlige beretninger om at det nogle gange koster, blød, sved og tåre, men der er hjælp og råd at hente, og det er det værd. Derudover har Azadeh profilen @mælkevejen.nu. På profilen kan du finde alverdens viden om amning, og om myter. En kæmpe anbefaling her fra 

4. Undgå svamp på brystvorterne ved amning

Husk at lade brystvorterne lufttørre, nogle minutter efter hver amning. Indtil de er tørre eller bare 5 minutter. Lad gerne lidt mælk sidde og tørre ind, det er med til at beskytte imod svamp. Specielt i den første tid, hvor din baby spiser hyppigt og meget, er det vigtigt at hjælpe brystvorterne.

En lille anbefaling til ammeindlæg, uld er helt klart at foretrække, se gerne efter nogle som er lidt buede i formen, så er de mindre synlige igennem tøjet. Du kan også købe engangs ammeindlæg. ( MEN husk ikke at ligge engangsammeindlæg direkte imod din hud!! Det er vigtigt at din hud kan ånde, ellers kan du få meget ømme brystvorter og svamp, lig dem ind i eller bagved dine uldammeindlæg, alt efter model)

5. Hjælp mod revner og ømme brystvorter

En genial creme som jeg personligt er så glad for jeg blev anbefalet, det er lanolin creme! Den er så god til at passe på brystvorterne, du smøre den bare på efter hver amning, og behøver ikke engang tænke på den skal af igen. Den hjælper mod små rifter og sår, som der kan komme ved ammingen, så ud undgår ømme brystvorter og smertefulde amninger. Jeg anbefaler evt at købe to små tuber, uden skruelåg. For så kan du altid åbne den med kun en hånd ledig, selv hvis du har en baby på armen. 2 stks, fordi så har du evt altid en ved det gode ammespot derhjemme og en i pusletasken. 

6. Ammebrik

Er skaden sket, og har du fået revner på brystvorterne, så kan en ammebrik være din redning. Nogle steder får du dem udleveret på hospitalet, ellers kan du købe dem på apoteket.

Et lille tip, både uld ammeindlæg samt Lanolin creme kan fås Babykasse.dk  

Derudover har de et genialt koncept med mulighed for abonnement med månedlig levering af alt du skal bruge til bleskift, og mere, leveret lige til døren, så du har mindre at slæbe på hjem fra supermarkedet, og er aldrig i tvivl om du har nok af det hele. Jeg har været så heldig at få lov at dele en rabatkode med jer på 10% Så hop ind på babykasse.dk og kig. Hvis du forelsker dig i nogle af deres produkter så brug koden babykasse10.

Tips og triks som gravid eller nybagt mor

Er du interesseret i andre tips og triks som gravid eller nybagt mor så kig med her på siden LINK

De kærligste hilsener fra Carina Helmer